1 augusti 2010

Bergö Triathlon 2010

Så var det då äntligen dags för årets egentliga hälsokontroll: triathlon med sträckorna 3000 meter simning, 80 km cykling och 20 km löpning. Nå det blev ju inte riktigt så.
Vi var fyra på startlinjen och det blåste minst sagt rejält, även om det inte gick några vågor just där vi gick i vattnet. Det var helt otvetydigt det jobbigaste simpasset jag gjort och det tog 1:07. Sen var det bara att ta på sig skorna och jogga upp till "stora" vägen och börja cykla i motvinden. Banan var 10 km lång, alltså blev det fyra vändor med ömsom motvind, sidovind, fartvind...Höll hygglig fart tyckte jag i relation till träningen och klarade av cyklingen på 3:11.
Men sen tog krafterna slut. Fick minst sagt inget drag under galoscherna så löpningen tog sammantaget 2:43 (ink. transport sim-cyk) så totaltiden blev 7:06.
Så mot bakgrund av att mina träninstider på de tre grenarna är bättre än någonsin, eller åtminstone de bästa på 2000-talet så blev tiden den sämsta någonsin.
Kan trösta mig med att de två som var före tog ca 20 minuter längre tid på sig än två veckor tidigare på motsvarande sträcka.

Inga kommentarer: